2018-03-20 94 浏览
位于上环同中环中间嘅小店,晚上好安静适合想安静倾吓计食下晚餐嘅客人。由于朝头早已经饮咗两杯所以我哋就冇叫Cocktail见到佢餐牌都几多特色嘅饮品下次都可以试试。餐牌上选择都几多,头盘主菜都有十几廿款。旁边都见到佢哋嘅staff好似喺度研究紧新嘅嘢食几得意。头盘我哋叫咗crab cake ,刚刚炸起嘅蟹饼外脆内软。一丝丝嘅蟹肉系脆脆外皮内。非常之配搭而且口感不错。后边仲会有沙律酱可以点嚟食,如果餐厅可以安排多几只唔同嘅酱料就好啦。非常欣赏佢嘅洋葱汤因为入边真系有一丝丝嘅洋葱,有口感之余亦都可以有饱肚感觉。洋葱的味道亦都唔会太抢。汤表面有一块浸林左嘅面包,吸哂洋葱汤嘅味道非常好食,必点之选。另外我地点一个海鲜意粉,海鲜亦都新鲜而且份量都几多,小小咸咸嘅味道,配上非常香嘅橄榄油,同埋少少香草嘅味道口感新鲜又唔会太油腻。意粉内有有鱿鱼,砚,青口鲜虾等等海鲜,并有番茄仔配菜。点嘅时候想转唔到佢嘅ribs半分已经咁大件,我哋两个食唔晒,非常之多肉而且亦都鲜嫩。小小咸香配合埋烧烤汁,一啖肉放喺口嘅感觉真系非常满足。如果钟意食肉类尤其是系ribs呢一个一定满足到。旁边仲会有薯条同埋粟米嘅配菜,薯条脆

餐牌上选择都几多,头盘主菜都有十几廿款。

旁边都见到佢哋嘅staff好似喺度研究紧新嘅嘢食几得意。

旁边仲会有薯条同埋粟米嘅配菜,薯条脆口粟米亦都焗过,唔错唔错。