2016-03-27
星期日的夜晚,很多餐厅食肆一系好多人,一系就因为无上班族而好早收。但位处于金钟呢间既 bricklane系一个例外。金钟的食肆假期通常都好早收,尤其比较经济既大家乐,canteen,甚至系 super sandwiches都无一幸免要8:00pm收工。但呢间中信大厦既 bricklane罕有地收11:00pm~ 而闲日更收12:00am~ 为我呢d唔想同人逼又想食得舒服既人提供多一个悠闲的空间。当然bricklane既价钱同大家乐比未必好实惠~ 但一个有露天望夜景既地方~ 一个普通既 all day breakfast (咩都有)都系$118,呢个价钱同出面大街无景睇既小品 cafe既 all day breakfast差不多~叫左杯 Strawberry tea latte~ 味道好似士多啤梨奶昔~ 都okall day breakfast everything 有炒蛋,薯饼,红椒多士,德国肠,烟肉,蕃茄半个,火腿,烟三文鱼,沙律菜同茄汁豆~ 不过对于一向食得清既我最大问题系过咸~ 如果可以无咁咸就 perfect~ 最后叫多个白酒香草蚬意粉~ 佢既蚬大只同几肥~ 个味都ok~ 落左
总括而言我觉得呢度既环境系ok~ 价钱配呢个环境可接受~ 食物当然有待改善,不过集团式黎讲算系咁。最近做紧复活节推广~ 食单点食物有机会参加抽奖,可以有机会有免费 table for 2~ 希望我有份中啦~