餐厅: 慢理牆城
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-03-03 205 浏览
之前听朋友介绍油麻地有间餐厅好有风格,于是就同另一半去试下。慢理墙城,餐厅个名大玩「食字」,已经令我印象好深刻。餐厅位于酒店既1楼,一入到去成个格局都好田园feel,布局设计简约,墙身舖满绿草、配合木摆设,予人一种清新又自然的感觉。除咗餐厅布局,餐具亦甚有特色。特别嘅美工图案刻系碟上,配合金色餐具,带有不少欧陆色彩;而提供既水更会呈现唔同既颜色,明明系同一个壶斟出黎,都可以有一杯系蓝色一杯系紫色,好有惊喜。除咗餐厅名,最估佢唔到系连菜式名都可以大玩「食字」同创意,好似「慢落猪」、「枣,姨妈驶乜惊亅、「樱花树下的忽发奇想亅等等,令人有种心思思嘅感觉,好想知生动名字背后,究竟系咩葫芦卖咩药!我地分别点咗一杯(伪)队返杯黑啤同埋士多啤梨杂苺乳酪。(伪)队返杯黑啤仿真度极高,啤酒杯、顶层既泡泡,你以为系啤酒咩?但入口系啖啖嘅巨峰提子蜜桃红茶,甜度适中,十分清凉。士多啤梨杂苺乳酪,实为一杯沙冰,冰感十足,冻到另一半嘅敏感性牙齿都发作,但仍然保持好丰富既士多啤梨同乳酪味。最值得推介必定系我俩点嘅小食同主菜:芝士黑松露焗薯条同埋明太子蟹肉意粉。千万唔好以为小食就好细份!芝士黑松露焗薯条份量十足,满满

我地分别点咗一杯(伪)队返杯黑啤同埋士多啤梨杂苺乳酪。

千万唔好以为小食就好细份!芝士黑松露焗薯条份量十足,满满既黑松露,满满既芝士,配合恰到好处;再额外加埋茄汁更加系一种新颖嘅食法。

明太子蟹肉意粉颜色卖相同味道都十分吸引:蟹子、蟹肉、芝士碎,辅以忌廉汁,味道浓郁,每一条意粉都沾满左明太子酱汁,又蕴藏住海鲜既鲜味,yummy!

可能始终系cafe形式,而且枱与枱之间都保持一定既空间距离,即使坐无虚席但成个感觉都好舒服。总括而言,餐厅既环境宁静,装饰亦十分精致,加上餐具配套别出心裁,价钱合宜,让我同另一半过左一个优闲、舒适既晚上。
2019-02-21