2024-03-28
因为男朋友系将军澳番工 佢话有间韩式餐厅都几好食 又有好多打卡元素 所以呢次就专登去接佢放工加去呢间Cafe睇下♡甲罗烧蟹肉明太子忌廉稻庭乌冬🦀 $158呢一个系热既捞乌冬黎 蟹肉份量都几多 加上甲罗烧浓浓既蟹膏捞埋食真系好正 不过有少少腻 我地两个人去食就岩岩好啦♡烟雾弥漫乌卒卒火山章鱼蟹肉明太子炒饭🐙🦀 $168拎埋黎既时候有个烟熏既罩住 焗d烟熏香味入去 火山有个表情造型劲得意 佢外面既火山皮似系用蛋白类似疏乎厘咁既质感去present 食落好绵滑 而入面蟹肉明太子炒饭亦够咸香♡韩烧牛肉牛油果酱墨西哥片🥑 $96呢个墨西哥片会相对卖相冇咁靓 因为佢同坊间既唔同 呢到系将个酱放系底 我觉得呢个做法几好 因为如果个酱系上面 客人食个阵手指好多时都会痴到酱 对于我呢d唔想整污糟手既人黎讲系相当友善 佢都有跟sour cream , cheese 同牛油果酱比客人去点 而且仲可以兜住d牛肉一齐食♡日本静冈县焙茶和特浓朱古力奶盖雪山🍫 $48面头奶盖好似雪绷咁 满到泻晒咸咸地咁 焙茶味都几香浓♡日本宇治抹茶拿铁奶盖雪山🍵 $48奶盖都一样咁多 抹茶味道黎讲就冇焙茶咁浓 但抹茶既清香同奶盖
♡甲罗烧蟹肉明太子忌廉稻庭乌冬🦀 $158
♡烟雾弥漫乌卒卒火山章鱼蟹肉明太子炒饭🐙🦀 $168
♡韩烧牛肉牛油果酱墨西哥片🥑 $96
♡日本静冈县焙茶和特浓朱古力奶盖雪山🍫 $48
面头奶盖好似雪绷咁 满到泻晒咸咸地咁 焙茶味都几香浓
♡日本宇治抹茶拿铁奶盖雪山🍵 $48
奶盖都一样咁多 抹茶味道黎讲就冇焙茶咁浓 但抹茶既清香同奶盖仲夹
♡日本宇治抹茶配烤麻糬窝芙和雪糕🧇🍦 $98
窝芙佢焗得超脆 焗完既抹茶更加香 麻糬热热地好烟韧 配埋雪糕更好食