2024-06-04
去左将军澳 MONTEREY Place ~Seoulmate~食晚餐。☕️ Seoulmate系一间食韩式野既Cafe。餐厅装修几Colour full,我坐𠮶张枱一面系千秋咁既櫈,小朋友一定好钟意。火灸双酱韩式炸鸡,炸鸡酥脆外皮,肉质嫩又Juicy.炸鸡配搭左两款特色酱,明太子酱鲜味同有少少微辣黄,黄金皮蛋酱好香蛋香味。黎多个邪恶之选,明太子酱炸薯条🤤。明太子酱烟雾弥漫火山炒饭🔥,上枱一打开盖,一阵烟飘出,就见到卖相好可爱小火山,山顶流心蛋黄,一切开就好似火山爆发涌落黎。 而内层系好有蟹膏香既炒饭,夹杂好多弹牙既海鲜,带子、虾仔等等。呢度既咖啡好出色,有好多特色既口味,个拉花又靓。椰香香茅咖啡,椰香同香茅既香气好match 咖啡。最后叫左马卡龙甜品拼盘,有主角马卡龙、焦糖香蕉、朱古力雪糕、Tiramisu同蛋卷。拼盘各式各样,我最钟意马卡龙,有咖啡、柠檬同朱古力口味,而甜度好适中👍另外个蛋卷超软棉😍。
火灸双酱韩式炸鸡,炸鸡酥脆外皮,肉质嫩又Juicy.
黎多个邪恶之选,明太子酱炸薯条🤤。