2023-10-23
好似回到做学生时代帮衬嘅小食店,但系入面收藏着与众不同嘅风味。印度咖哩🍛奶油咖哩软壳蟹🦀️$75(+$15转奶油薄饼)推荐‼️咖哩香料配上奶油creamy,带出甜甜嘅咖哩味道,适合唔食得辣嘅人。软壳蟹系即叫即炸,香脆可口,配搭奶油咖哩呢啲冇咁浓味嘅酱料一流,唔会遮盖软壳蟹嘅味道。菠菜烤鸡咖哩🌱$62(配白饭)菠菜蓉配搭咖喱,清新、独特带有辣辣地嘅味道,口感会有少少菠菜粒。鸡肉松软,大大嚿混入咖喱,满足钟意大大啖食肉兽。香料咖喱鸡🍛$62(+$15转蒜蓉薄饼)浓郁嘅印度香料咖哩配鸡肉,与出面普遍食嘅咖哩截然不同,每食一啖都有一股香料嘅味道,浓咖哩配上辣椒,带出印度嘅风味。加配蒜香薄饼🍕,外脆内软,闻落有淡淡的蒜香味,拎上手仲热辣辣添。芒果乳酪+原味乳酪🥂$24(跟餐+$15)口感稠身,重乳酪味道,甜度刚好。不过个人推荐饮汽水或者纸包饮品,因为食完浓味咖哩,再饮乳酪会感觉好滞,建议饮啲清爽嘅饮品🥤。环境方面🔍地方比较窄,得5-6枱可以堂食。整洁干净,会提供纸巾及牙签。✨建议可以带湿纸巾,食完薄饼可以抹手
奶油咖哩软壳蟹🦀️$75(+$15转奶油薄饼)推荐‼️
菠菜烤鸡咖哩🌱$62(配白饭)
香料咖喱鸡🍛$62(+$15转蒜蓉薄饼)
芒果乳酪+原味乳酪🥂$24(跟餐+$15)
环境方面🔍
地方比较窄,得5-6枱可以堂食。
整洁干净,会提供纸巾及牙签。
✨建议可以带湿纸巾,食完薄饼可以抹手