偶然发现呢间宝藏意大利餐厅,今次去只系见到厨师同楼面两个人,听到隔离枱系因为打风而改期,楼面侍应亦会介绍嘢食,同你倾两三句计,整体感觉好人性化。虽然环境唔系高级餐厅嘅气氛,但嘢食好高质,价钱亦唔贵。*强烈建议叫套餐,加$150有餐汤、前菜、小食、甜品,份量比正常叫细啲,但系多好多嘢食可以试,好高质!*餐汤:椰菜花汤好滑好香,完全冇草青味,啖啖都系真材实料。红虾意式炸饭球,番茄龙虾酱Risotto炸成脆球,外层脆脆,内𥚃系creamy意大利饭,口感丰富。切开系出晒烟、热辣辣,入面包住虾粒,配埋微酸番茄龙虾酱汁,鲜味十足。烤牛骨髓,肉酱,西班牙手工面包牛骨髓油香十足,满满牛脂配微酸肉酱,刚刚好平衡到油腻感。面包烘到极脆,配酱好夹。芝士焗麻香双槽粉配牛筋牛脷温泉蛋 $160单系外表已经好吸引,牛筋牛脷好大块,牛筋好Q软,牛脷够腍、啖啖肉。双槽粉烟韧,麻麻辣辣,非常香口,捞埋半熟温泉蛋半熟,味道更加丰富。鸡油菌忌廉菠菜意大利幼面 $140手工幼面意粉好烟韧,鸡油菌带杏仁味,比较浓菌味。忌廉汁比较淡味,应该先食呢个意粉再食牛筋牛脷意粉。柠檬汁椰菜沙律生椰菜切粗丝,拌柠檬汁、芝麻酱,味道偏淡,感觉
偶然发现呢间宝藏意大利餐厅,今次去只系见到厨师楼面两个人,听到隔离枱系因为打风而改期,楼面侍应亦会介绍嘢食,同你倾两三句计,整体感觉好人性化。虽然环境唔系高级餐厅嘅气氛,但嘢食好高质,价钱亦唔贵。
餐汤:椰菜花汤
好滑好香,完全冇草青味,啖啖都系真材实料。
椰菜花汤

芝士焗麻香双槽粉配牛筋牛脷温泉蛋 $160
芝士焗麻香双槽粉配牛筋牛脷温泉蛋

鸡油菌忌廉菠菜意大利幼面 $140
鸡油菌忌廉菠菜意大利幼面

柠檬汁椰菜沙律
生椰菜切粗丝,拌柠檬汁、芝麻酱,味道偏淡,感觉好raw。
柠檬汁椰菜沙律

黑松露奶油薯蓉
薯仔磨成薯蓉,保留咗细细薯粒嘅口感,黑松露、牛油香平衡得啱啱好。

开心果雪糕,牛角包鸡蛋仔
雪糕食到开心果味,未算好浓,质地滑,溶得比较快,配热布朗尼蛋糕唔错。

PDS豆腐提拉米苏
牛角包鸡蛋仔as手指饼,少油腻少硬。豆腐cream豆味淡淡,顺滑唔腻。两者配搭上唔太夹,而且0提拉米苏嘅元素。
PDS豆腐提拉米苏
2023-10-16