2016-04-20
HABITU 确实是一个可以享受食物质素和良好服务的休闲地方。近来佢地餐牌改了,我仍是喜欢以前全是图片的餐牌,未食已经胃口大开。餐牌改了,当然食物有所不同。呢次点了ALL Day Breakfast,面包比前薄了,但又变得新鲜左,至于果酱,依家系一瓶上,依前用野载(感觉卫生又新鲜)。炒蛋就比以前少油,但cream 同奶仍太浓,盖过了蛋的香味。 肠仔变左绿色,不知是否加入了香草定系牛油果,又食唔出系咩。烟肉无以前咁鞋口同油腻,值得一赞。今次试下新菜式炸软壳蟹 Risotto ,意大利饭煮得刚刚好,唔会太硬,蟹汁入晒d 饭度,蟹味又浓又香,份量尚可,非常醒胃。至于饮品,之前有个怡人青苹果香草喜冰乐 (Apple & Basil) 就无左,依家柠檬特饮,酸到无朋友 ,唔怕就可以去挑战下 。网上 menu 仲未 update 架 !!!
网上 menu 仲未 update 架 !!!