2018-10-17
前日去左寻找幸福💕七月系日本食过五间pancake店,幸福pancake系小妺心中之冠👑听到佢系香港开分店,紧系要去寻找下幸福!平日5pm去排队,排左1个钟就有位。同日本一样,有自助冻水/冻生果水饮😊每人最少一个order。但日本店无呢个限制的。装修同座位跟日本的感觉差不多。店员都好有礼貌👍🏻本身好想试2个星期限定的抹茶pancake,可惜店员话1pm多已经卖完…限定只卖到8/10无缘试了,系有点失望幸福班戟 Happy pancake 🥞❣️等左20分钟就来了!班戟厚厚的,好松软有蛋香,但不够日本的fluffly(就只差一点点,香港Flipper's 的更fluffy呢)班戟本身不算甜(Flipper's的pancake本身带甜味),加上麦芦卡蜂蜜牛油同焦糖浆,甜度刚好,都算不错呢🤤HKD108芝士慕丝杂莓酱班戟 Cheese berries pancake 🥞❣️呢个等耐啲啲…但有惊喜呢!班戟配芝士慕丝、鲜忌廉同杂莓酱,杂莓酱酸甜平衡得唔错,加埋鲜忌廉的滑同芝士慕丝的香,系幸福感呀😍HKD128A Happy PancakeNo 10% charge
幸福班戟 Happy pancake 🥞❣️
HKD108