2023-07-17
Lotus Courtyard Restaurant位于大埔林村,人生第一次去林村就系之前朋友介绍去食呢间餐厅。入到去有一种去左东南亚RESORT 既感觉,室外有以园林设计特色嘅座位,仲有独立嘅小木屋,私隐度够高岩哂一班朋友聚晚上超有气氛,无论室内定室外都好宁静好有情调,非常chill。讲下我又食左D 咩先酥皮龙虾汤配蒜蓉包 🦞$98一早已经谂定要饮酥皮龙虾汤酥皮个松化度好好。 将个酥皮浸埋啲龙虾汤,汤有有少少龙虾肉,配埋蒜蓉包一齐食😍😍😍美国美国辣肉肠比萨比萨🍕$198Pizza 饼底好薄好脆,食落一啲都唔滞,一上台就已经闻到好香芝士🧀️味,配上辣肉肠同新鲜既青椒 香煎鱼柳配蜜糖柚子汁🐟$228两大块鱼柳煎得外脆内软,鱼皮极干身但鱼肉极滑。 配上蜜糖柚子汁酸酸甜甜,加埋绵密既薯蓉同新鲜既沙律,清爽得黎又饱肚香烧猪肋骨🐷$198因为朋友唔食牛所以拣左猪肋骨 ,份量超大,加埋秘制烧烤酱,辣辣地好开胃,肉质一啲都唔干身好软又唔痴牙。多到食唔晒要打包😋 极推介大家一定要食焗火焰雪山🍰$128出发前已BOOKMARK 要食既甜品,2个人所以拣左个细既,外层系打起咗嘅蛋白,淋上烧着咗嘅冧酒糖浆,
讲下我又食左D 咩先
酥皮龙虾汤配蒜蓉包 🦞$98
美国美国辣肉肠比萨比萨🍕$198
香煎鱼柳配蜜糖柚子汁🐟$228
香烧猪肋骨🐷$198
焗火焰雪山🍰$128
出发前已BOOKMARK 要食既甜品,2个人所以拣左个细既,外层系打起咗嘅蛋白,淋上烧着咗嘅冧酒糖浆,再加上黑朱古力酱,充满住酒香同蛋白嘅香味;里面系杂果海绵蛋糕,仲有一球云呢拿雪糕,食落好松软有层次,味道又唔会太甜!🌟🌟
荷塘青蛙🐸HK$58
呢杯系青柠沙冰,饮落酸酸甜甜,夏天饮一流
总结返,食物选择多,上菜速度快, 员工嘅服务态度都好好,每道菜逐碟上,有足够时间慢慢享受美食👍🏻
推荐大家有时间去享受下身心安宁既好地方👍🏻