2017-07-26
本人甚少到奥海城 但因为要见朋友就「出城」到奥海城聚一聚 由于我地有大量既时间 所以就系奥海城行左一遍去揾食 系众多既餐厅 我地俾依间餐厅既装潢吸引左 俾人一种好chill 既感觉 门口既待应又好有礼貌招待我地入去 所以就此决定试下依间系半自助(服务方面)既餐厅 即系我地要自己主动去落order 同攞餐具加水Lunch options 唔算好多4-5款但胜在每样都有 E.g. pasta, salad, rice 而我依次就叫左 burger set 照烧酱鸡肉burger一落左order后杯涷奶茶好快就送上 茶味略淡 之后主菜亦随即送上 食物温度可以再热一点 味道尚算正常 薯条既温度如果再热啲 黑松露既味道会更出 Burger 中间块汉堡排 味道同囗感似日式鸡肉棒 照烧酱正常 面包较为松软 要用手食会有一定难度 因为好易就被压扁同烂依间餐厅既价钱都算平所以就决定叫埋甜品 甜品:窝夫依个甜品可配2球雪糕 (绿茶,黑芝麻,牛奶,紫薯) 我就拣左黑芝麻同牛奶 2只味既味道都好浓 窝夫都有小惊喜 由酥皮造成的 口感几好 但有一个小失望位就系伴碟既生果 奇异果同士多啤梨都几酸 整体来说 依间餐
依间餐厅既价钱都算平所以就决定叫埋甜品
甜品:窝夫