2009-10-03
打去订位的时候, 说要4人松脚蟹餐, 点知有个婶婶说没有了, 转了另一个人同我讲, 都话做到9月30日, 10月1日就没有! 我说网上跟报纸都写明是到10月31日, 不是9月30日, 究竟有定无?最后转到去一个叫李主任的跟我说话, 话有! 咁我再问清楚佢, 系唔系一定有, 会唔会去到就无!佢就好肯定地告诉我已经写了下来一定有, 放心吧!我们4人7点埋位, 不是很多人食饭, 所以招呼还可以, 会问好多次有茶未, 又问系2位定4位, 叫咩餐等等, 又帮我地斟埋茶, 服务好似好好咁下单叫了四人餐:燕窝冬茸熷生翅--好水下, 唔多见到有燕窝既? 但翅都有几条川椒鸡带子--好细碟呢, 4人份量㖞, 点解一人一件鸡都无既, 带子好明显系一开二百花炸酿松叶蟹腿--香脆是必然的, 但蟹味不浓郁脆皮烤野鸭--好油呀!!! 而且吃过一件后, 感觉得好腻了!飘香荷叶饭--干身但无咩料, 一只冬菇都应该无, 切得好细粒下, 而鸡粒都是!麻沙糍--甜椰椰的, 尚好的是热~蒜蓉粉丝蒸扇贝--最差之作, 88蚊8只, 粉丝太淋, 扇贝有沙! 而且催左十次先上, 好明显系漏左单!!! 叫了十万次都话叫等多十分钟, 想
佢就好肯定地告诉我已经写了下来一定有, 放心吧!
我们4人7点埋位, 不是很多人食饭, 所以招呼还可以,
下单叫了四人餐:
百花炸酿松叶蟹腿--香脆是必然的, 但蟹味不浓郁
麻沙糍--甜椰椰的, 尚好的是热~
蒜蓉粉丝蒸扇贝--最差之作, 88蚊8只, 粉丝太淋, 扇贝有沙! 而且催左十次先上, 好明显系漏左单!!! 叫了十万次都话叫等多十分钟, 想cancel时又出黎了!
红豆沙--一个字:淡而无味! 唔系冲水, 但好明显系唔记得下糖!
服务不过不失, 没有黑面, 说会跟单, 但见到有人说不摆位, 只顾现客好了, 听得出系讲悔气说话!