艺。文食馆今日经过见到个名好特别,甘岩吾洗等位,就入去试下。第一次食依间,系属于比较健康既餐馆餐牌有一面是素食餐单,另一面是有肉食的。餐汤系素既粟米蘑菇忌廉汤吾似西餐杰身个种 反而有种鲜磨粟米feel 食到好多粟米壳 仲有几块蘑菇 感觉健康吾腻!甜酸凤梨汁香煎鸡扒配有机糙米饭 $59一餐入面有齐菜肉淀粉 非常均衡 而且颜色配搭丰富 令人好开胃鸡扒系去皮去骨既鸡脾肉调味吾重 亦几滑难得系蔬菜份量都比其他餐厅多 够健康米饭有黑米红米白米 湿润度都岩岩好!其实杂谷米吾系大家想像中甘硬甘难食!酱汁调味方面都系偏淡口味 无平时食咕噜肉个种甜酸酱既感觉,反而系稀稀既番茄汁带点酸食完依餐完全吾觉油腻!的确吾错~莳萝香草白汁带子蚬肉炒意大利粉 $68麻麻地依款 食落有少少似中学学校订餐既饭盒feel带子没有味道 反而蚬肉更有鲜味好彩意粉吾系淋patpat个种 幼身得黎带点口感无乜白汁味道 整体都系好淡口味不过真系好健康,食到底都无乜油腻感但只系觉得价钱贵左啲,另外要再收加一,CP值有点低!虽然吾系话好出色,不过有时想食得健康啲,去依度都系吾错既选择
艺。文食馆
餐牌有一面是素食餐单,另一面是有肉食的。
餐汤系素既粟米蘑菇忌廉汤
甜酸凤梨汁香煎鸡扒配有机糙米饭 $59
鸡扒系去皮去骨既鸡脾肉
调味吾重 亦几滑
难得系蔬菜份量都比其他餐厅多 够健康

食完依餐完全吾觉油腻!的确吾错~
莳萝香草白汁带子蚬肉炒意大利粉 $68
麻麻地依款 食落有少少似中学学校订餐既饭盒feel

带子没有味道 反而蚬肉更有鲜味
好彩意粉吾系淋patpat个种 幼身得黎带点口感
无乜白汁味道 整体都系好淡口味
不过真系好健康,食到底都无乜油腻感
但只系觉得价钱贵左啲,另外要再收加一,CP值有点低!
午餐