2017-12-13 550 浏览
将军澳都开左Green Conmon喇虽然全间餐厅都系素食 但又食得几饱㖞!台式鲁肉饭 $62有少少失望!因为之前喺美食展食过佢地既汉堡扒系做得超似架,但呢个食落完全吾似肉既味道,好彩口感做得吾错。入面有啲卤水豆腐同半只卤水蛋,卤得够入味。饭混合左红米,感觉好健康,而且软硬度煮得啱啱好,带点烟韧但唔知系咪因为系素食,餐厅怕口味太淡,所以捞左好多卤水汁,每一啖都系有卤水汁嘅踪影,所以整体味道系偏咸。咖哩三宝(配面) $69呢个辣得来带点甘甜,但整体落到都系高嘅,入面有杏鲍菇、鱼蛋、萝卜。散买就$4x一份,个面都系$4x,依家配埋面都系$69。我觉得最出色既系个鱼蛋,食落真系有鱼味,口感又似,但其实系素食!见到入面好似有啲豆腐既成份。个面系豆乳汤面,汤底豆乳味突出,但个面就无咩味,亦都唔挂汤,所以整体就系无味!可能又系要衬返个重口味既咖喱三宝,所以个面超清淡!好彩面质都够烟韧,口感吾错。未来疯味包 个馅系混合左素汉堡扒嘅肉碎同菜甫本身都充满期待架!因为之前系美食展食过佢地既素汉堡扒系好似牛肉!但系呢个变左肉碎之后,就无左𠮶种感觉!可能佢酱汁落得太多,已经盖过晒佢一切味道,所以整体都系偏咸。
将军澳都开左Green Conmon喇
虽然全间餐厅都系素食 但又食得几饱㖞!

台式鲁肉饭 $62
入面有啲卤水豆腐同半只卤水蛋,卤得够入味。
饭混合左红米,感觉好健康,而且软硬度煮得啱啱好,带点烟韧

咖哩三宝(配面) $69
散买就$4x一份,个面都系$4x,依家配埋面都系$69。

见到入面好似有啲豆腐既成份。

未来疯味包
个馅系混合左素汉堡扒嘅肉碎同菜甫
可能佢要衬托返个无味嘅刈包,食落系松软既,但同一粥面下午茶个刈包无分别。
如果要我用原价$35食就唔会喇,但系而家做紧消费满$100加$1蚊就有一个,咁就一试无妨。

讲真味道就真系一般,但应该几健康,可惜价钱都贵。久吾久食一次 吾会成日食。