2023-02-06
每次系澳南海岸踩单车都会经过Le Marche Steak & Frites,餐厅装潢有法国小酒馆既感觉,而且reception系餐厅正中间,相信职员可以更能注意客人举手🤔食物选择唔算多,主菜有四款,而食肉兽既我系为左肉眼扒而嚟到Le Marche Steak & Frites😍- 无限量薯条薯条系我钟意既幼身款式,可以一啖食几条薯条。最重要系无限量供应,每次上菜时侯都系热辣辣😋- 炒磨菇Side dish嚟讲呢个份量几多,蘑菇有一阵牛油香气,加上炒洋葱粒,味道非常香口😝- 烤阿拉斯加比目鱼纸包鱼既方式可以锁住水份,令鱼肉多汁,比一般比目鱼更嫩滑。比目鱼顶部放上洋葱,鱼肉味道更鲜甜,同时鱼肉唔会长期浸泡系鱼油入面,口感保持清爽。- 美国特选级天然「黑白牛」肉眼扒客人可以选择10oz或16oz ,外层焦香,肉质非常粉嫩,肉味浓厚,而且无筋,大大啖咁食好爽👍🏻。酱汁方面我地拣左牛肉汁,职员仲会问我地要唔要芥茉,英法美式应有尽有。饮品方面,我地叫左两杯mocktail,分别系Blue Lagoon同Shirley Temple既无酒精版本,两杯颜色好鲜艳,味道唔错。总括嚟讲,主菜好出色,令我
- 无限量薯条
- 炒磨菇
- 烤阿拉斯加比目鱼
- 美国特选级天然「黑白牛」肉眼扒
总括嚟讲,主菜好出色,令我更期待下次试埋其他两款主菜-波士顿龙虾同铁板烤鸡,最惊喜就系无限量薯条🤩