2024-06-12
带完妹猪去环保大道宠物公园行返去海旁𠮶边揾餐厅食饭呢边西餐比较多想食中菜食饭嘅选择唔算好多所以就拣左呢间恋上台式料理虽然佢叫台式料理但系佢连酸菜鱼、鸡煲、烧肉等等都有得食选择好多!而且仲要系午市套餐都有一人份量嘅酸菜鱼、烧肉等等▫️盐烧美国牛小排套餐 $98▫️厚切牛舌配葱蒜酱套餐 $88烧肉午市套餐已经包埋饭、糖心蛋同饮品!两款烧肉都各有5片。牛舌可以拣厚切或者薄切,如果薄切就会有8片。烧肉已经做咗基本嘅调味,如果觉得唔够,就可以另外再加烧肉汁或者牛舌配咗嘅葱蒜酱,我哋就觉得已经啱啱好。佢哋嘅网烧炉火力好够,好轻松就可以将肉片烧到焦香。▫️秘制酸菜鱼套餐 $108酸菜鱼套餐系我嘅必食推介!如果你钟意食酸菜鱼真系唔可以错过。平时食酸菜鱼基本上都要几个人share先可以叫,但系呢度午市套餐就有一人份量嘅酸菜鱼,虽然系一人份量,但系份量都好多!套餐同样包埋白饭或者卤肉饭,再加埋酸菜鱼有劲多配料,除咗有鱼片、酸菜、芽菜、木耳之外,仲有我食酸菜鱼最爱嘅红薯粉,有啲地方嘅酸菜鱼系无架!佢哋个酸菜鱼够酸够辣,好惹味!▫️盐酥大大鸡扒套餐 $74台式料理又点少得盐酥鸡。呢度系用咗盐酥鸡扒,鸡扒劲大块,表面炸
行返去海旁𠮶边揾餐厅食饭
呢边西餐比较多
想食中菜食饭嘅选择唔算好多
所以就拣左呢间恋上台式料理
虽然佢叫台式料理
但系佢连酸菜鱼、鸡煲、烧肉等等都有得食
选择好多!
而且仲要系午市套餐都有一人份量嘅酸菜鱼、烧肉等等
▫️盐烧美国牛小排套餐 $98
▫️厚切牛舌配葱蒜酱套餐 $88
佢哋嘅网烧炉火力好够,好轻松就可以将肉片烧到焦香。
▫️秘制酸菜鱼套餐 $108
▫️盐酥大大鸡扒套餐 $74
台式料理又点少得盐酥鸡。呢度系用咗盐酥鸡扒,鸡扒劲大块,表面炸得酥香,但仍然能够保持肉汁!配埋卤肉饭一齐食就最啱啦。
▫️加配 松茸炖鸡汤 $18
午市加$18就可以饮到炖汤,对于平时无乜汤水嘅我真系觉得超正!咁啱今日又落雨天气凉凉地,饮碗热腾腾嘅炖汤就即刻暖哂