2022-10-09
将军澳海滨系好多嘢食架,今次嚟到见到有间台式舖头,决定简单食一餐晚饭。平日嚟到基本上唔需要等位,行入去就有位㗎喇。恋上三杯鸡 4.5/5呢度小菜由石锅送上,热辣辣咁送上嚟,索落去就有好香嘅酒味,鸡件仲好嫩滑,味道足够,冇雪藏味,送饭一流。恋上蚵仔鲁肉饭 4.5/5佢依啲生蚝仔,事先就有炸过,炸到脆卜卜之后再配上卤肉饭,一啖咬落去有香脆嘅蚵仔,又有咸香嘅鲁肉饭,唔同层次嘅感觉丰富左口感。地点:对于一啲唔系住喺将军澳嘅人,比较偏僻㗎,要识得揾路行过去,最好就系向着Donki方向,经过Donki之前就转左行入去行到笃笃就会见到。环境:坐喺入边就比较静同埋光猛,想夜晚舒舒服服享受晚餐,就可以坐喺室外嘅地方佢哋有啲萤火可以chill⼀卜。价钱:因为我哋冇食烧肉,有冇饮啤酒食水烟,所以我哋人均$110,简简单单食一餐。服务:自助落单,冇乜特别。
恋上三杯鸡 4.5/5
恋上蚵仔鲁肉饭 4.5/5
地点:
环境:
价钱:
服务:
自助落单,冇乜特别。