2018-03-25 651 浏览
今日行经深水埗,记起隐藏在深水埗街市3楼熟食中心内嘅越南粉,于是去寻找美食。由于系星期六4点几时间,人流唔多,即时有枱,一坐底就即刻落单👍👍👍👍咖哩牛腩河,有咖哩同椰香味,但只有一丁丁点嘅辣,啱晒我啲唔辣得又想食咖哩嘅人。👍👍👍👍蕃茄虾胶札肉檬粉,虾胶弹牙,札肉正常,配蕃茄浓汤,回味无穷👍👍👍👍香煎猪扒,薄薄嘅猪扒煎到表皮微脆,每次食汤粉必加之选@$10件👍👍👍👍小食拼盆,想一次过食尽此店精选,非此拼盆莫属,煎虾饼,虽然材料相同,一放汤,一香煎,口味大不同,爱香口小食嘅我不会放过。米网春卷自己心头好,用生菜+自腌萝卜😍😍😍😍。札肉正常。鸡翼今次有点失望,只是香炸,欠了薄薄脆香嘅炸皮包裹,有啲失色。👍👍👍👍👍柠檬梳打,柠檬件绝对大手笔,每杯有5角,唔饮咖啡嘅另类选择❤❤后感……虽然环境并非人人接受,但味道是集团店不比较的,期望之前时间,老板及老板娘再为我地带回美食💪💪💪将会消失的美味

将会消失的美味

2018-03-24