2022-11-13
K11 呢间走艺术风嘅餐厅 @atumrestaurant 之前都有去过庆生,菜式摆盘全部都好精致😍 今次再同朋友去食佢地个港女打卡tea set😆 🍭Afternoon tea set ($438/2 person)见到都会心动嘅摆盘,排得好工整,完全满足到港女心😆 24件咸甜点极精致,看得人心花怒放😍 呢个餐仲包埋2大件我最爱嘅scone😍 同埋2杯嘢饮🍸✡︎咸点咸点有吞拿鱼沙律杯、三文鱼cream cheese、蕃茄蒜泥Parma ham、鹅肝柑桔酱挞、鱼子酱蟹肉挞等~ 样样都好特别,最喜欢系三文鱼cream cheese😍 食落好香滑!✡︎甜点甜点有紫薯挞、蜜柑挞、朱古力挞、柠檬挞、朱古力泡芙、红莓泡芙、四色马卡龙等,有部份甜点上面摆有食用花,好靓好精致~ 多款式又细细件,可以一次过试多啲!好满足!✡︎Scone我的最爱😍😍😍 好钟意佢嘅size 真系英式high tea 食𠮶类scone! 偏大件,牛油味好出好香,松软唔黏口,仲有clotted cream 同仙人掌红橙酱,后者偏酸,可帮助解腻~ ✡︎Green tea latte✡︎有机杂莓水果茶Tea set 仲包2杯饮品,gree
✡︎咸点
✡︎甜点
✡︎Scone
✡︎Green tea latte
✡︎有机杂莓水果茶
Tea set 仲包2杯饮品,green tea latte 打卡able! 水果茶健康养生~
🍭 风干火腿 • 马苏里拉 • 忌廉芝士脆饭煎饼($178)
呢个我好钟意!话说我系好爱食饭焦,佢个脆饭煎饼煎到微金黄,口感好似食紧饭焦😍 仲有忌廉同芝士一齐煎,超香口好食!脆饭上摆风干火腿同马苏里拉,又靓又好食!