餐厅: SeaRock Lounge
资讯:

2020-12-08 1044 浏览
最近将军澳除左有Donki Donki开幕之外海滨都开左唔少有格调既餐厅!今日为大家介绍比较少见既中东菜🤩-🌟Egyptian Mojito ($48)中东风的壶装住沙冰🍧清爽既薄荷同醒胃既青柠味餐前饮非常夹中段配上主菜亦都中和到肉类既油腻感!-🌟Hummus with Lamb Chunks ($75)Hummus (鹰嘴豆泥)系其中一样中东既signature 菜式而且香料同羊肉酱令到食唔到豆既草青味另外配上pita bread 一齐食非常惹味🥙-🌟Lamb Lasagna Roll ($138)芝士控一定要试下呢个lasagna!千层面既面皮好软但唔会太淋每层都有芝士浓浓的拉丝芝士打卡一流📷-🌟Egyptian Mixed Grilled Platter ($280)呢个platter好丰富有羊排、鸡胸肉、羊肉kefta (香草肉酱)同梅杰斯香肠(Mergez sausage)佢地既菜式落左多种香料同tahini sauce而且d肉全部都落左柠檬汁所以食落冇咁油腻当中既羊排系最好味!!!完全冇羊既膻味肉质嫩滑有油香可能餐厅用左类近既香料腌制食落会觉得d肉既味道差唔多Platter
最近将军澳除左有Donki Donki开幕之外
海滨都开左唔少有格调既餐厅!
今日为大家介绍比较少见既中东菜🤩
🌟Egyptian Mojito ($48)
中东风的壶装住沙冰🍧
清爽既薄荷同醒胃既青柠味餐前饮非常夹
中段配上主菜亦都中和到肉类既油腻感!
而且香料同羊肉酱令到食唔到豆既草青味
另外配上pita bread 一齐食非常惹味🥙
🌟Lamb Lasagna Roll ($138)
芝士控一定要试下呢个lasagna!
千层面既面皮好软但唔会太淋
每层都有芝士浓浓的拉丝芝士
打卡一流📷
呢个platter好丰富
佢地既菜式落左多种香料同tahini sauce
而且d肉全部都落左柠檬汁所以食落冇咁油腻
当中既羊排系最好味!!!
完全冇羊既膻味
肉质嫩滑有油香
可能餐厅用左类近既香料腌制
食落会觉得d肉既味道差唔多
Platter 亦有配上烧蔬菜健康d🤓
🌟Tanzanie Black Chocolate Souffle with Italian Ice-Cream ($75)
用了来自坦桑尼亚的黑朱古力做的心太软
比平时甜品铺既心太软冇咁甜