2023-04-28
今日天清气爽,由于祖先系将军澳区,所以今日车埋班亲戚朋友去将军澳拜山,最衰唔够训又搞咗成朝真系几攰,夜晚又要一齐食晚饭, 而且晏昼呢啲时间亲戚朋友话咁早梗系开雀局啦,哗~ 真系咪搞我!!! 由于我好少去将军澳,咁就自己揸车去康城行下,顺便睇下的新盘,虽然系填海返嚟但系环境都真系好舒服,边有臭味者~~~朝早同晏昼无咩食嘢,谂住泊好架车后行下呢个商场顺便睇下有咩好食。我有一个奇怪嘅习惯,就系𠮶期食开咩嘢就Keep住食一排...... 喺个商场行咗一阵见到有间餐厅叫做天后站清汤腩~ 唔知系咪因为天后出名食牛腩粉,所以个名都要有个天后? 不过讲真天后𠮶头又真系好多好食嘅牛腩粉,见到佢门面都几干净而且啲嘢食都好似几吸引 ,同埋呢期又钟意食,最后都系俾呢间吸引咗我入去。见下午茶时间人流都算多,质素应该唔会差得去边,睇佢个Menu款式都好多元化 ,不过我情有独钟只得牛腩面,仲记得上次食咗个牛腩汤河,今日反而想试下个捞面,虽然餐牌好多选择,不过我二话不说就叫咗个清汤牛三宝捞面,同埋一杯冻柠茶。等咗大约10分钟所有食品都上枱啦~ 首先就咁睇卖相佢嘅份量都好够大,而且都见到牛腩热辣辣,不
见下午茶时间人流都算多 ,质素应该唔会差得去边,睇佢个Menu款式都好多元化 ,不过我情有独钟只得牛腩面,仲记得上次食咗个牛腩汤河,今日反而想试下个捞面,虽然餐牌好多选择,不过我二话不说就叫咗个清汤牛三宝捞面,同埋一杯冻柠茶。等咗大约10分钟所有食品都上枱啦~
埋单都系$85蚊,从佢嘅份量同埋价钱睇真系物超所值,而且性价比高,估唔到咁大个商场入面,虽然唔系大型连锁食店,但呢间真系高水准之作,好值得一试~ 食完又继续行下商场等食晚餐,拜拜~~