2021-10-14
成日听到朋友话将军澳好多好野食今日公众假期一于入黎行下啦夜晚去左呢间位于MONTEREY Place既杦试下佢地既omakase平时港岛区既omakase dinner起码都成千几二千蚊一位呢度有两款omakase dinner ($1280 / $1480)今晚我就叫左后者月见•秋之尝味Omakase ($1480)套餐包括: 前菜、六款刺身、清酒煮千叶县黑鲍鱼、一品料理、六贯寿司、鲷鱼浓汤同精选甜品前菜系鲜淮山、大虾伴蛋黄酱刺身六款:左口鱼配柚子醋- 左口鱼薄切配柚子醋好清新好开胃赤贝配蛋黄酱- 口感爽滑弹牙草青鱼- 厚切既鱼生用紫菜夹住食几特别秋刀鱼- 卖相💯,刺身好鲜甜仙凤趾蚝🦪- 手掌咁大只既生蚝好鲜甜,有淡淡既海水味😋𩽾𩾌鱼肝- 好嫩滑,有种齿颊留香既感觉清酒煮千叶县黑鲍鱼- 预先煮好既鲍鱼配上肝酱,仲有一旧寿司饭可以点酱食口感好弹牙👍🏻食左一半上个和食先今日既和食系烧金鲷鱼鱼皮炸到脆卜卜鱼身肉质鲜嫩唔会腥下半场既寿司准备开始鱿鱼寿司真鲷寿司- 厚切既真鲷够新鲜👍🏻牡丹虾寿司- 上面加左啲牡丹虾膏好好食深海池鱼- 食材都好新鲜,份量十足💯拖罗寿司- 入口即溶,高质海胆手卷-
成日听到朋友话将军澳好多好野食
今日公众假期一于入黎行下啦
夜晚去左呢间位于MONTEREY Place既杦
试下佢地既omakase
今晚我就叫左后者
月见•秋之尝味Omakase ($1480)
前菜系鲜淮山、大虾伴蛋黄酱
刺身六款:
左口鱼配柚子醋
- 左口鱼薄切配柚子醋好清新好开胃
赤贝配蛋黄酱
- 口感爽滑弹牙
草青鱼
- 厚切既鱼生用紫菜夹住食几特别
秋刀鱼
- 卖相💯,刺身好鲜甜
仙凤趾蚝🦪
- 手掌咁大只既生蚝好鲜甜,有淡淡既海水味😋
𩽾𩾌鱼肝
- 好嫩滑,有种齿颊留香既感觉
清酒煮千叶县黑鲍鱼
- 预先煮好既鲍鱼配上肝酱,仲有一旧寿司饭可以点酱食
口感好弹牙👍🏻
- 厚切既真鲷够新鲜👍🏻
牡丹虾寿司
- 上面加左啲牡丹虾膏好好食
深海池鱼
- 食材都好新鲜,份量十足💯
拖罗寿司
- 入口即溶,高质