2023-12-12
得闲饮茶呢句说话就讲得多🤣 呢日朋友真系带咗我嚟佢屋企楼下嘅呢间叫得闲饮茶嘅点心舖饮夜茶😳 环境同埋气氛都好舒服 点心质素仲好高添呀窝贴虾多士虾多士唔系度度有得食 呢度嘅虾多士整得好香脆 而且唔会好腍油👍🏻 虾胶同埋多士嘅厚度啱啱好 呢度仲附上一碟特制牛油果酱同埋鲜果沙律🥗 沾上虾多士一齐食 唔会好油腻招牌小笼包呢度嘅小笼包皮薄多汁 真系要小心翼翼夹起☺️ 汤汁唔会好咸 入面仲食到肉嘅鲜味鹌鹑蛋松露烧卖呢度嘅鹌鹑蛋烧卖同外间嘅有少少分别 就系鹌鹑蛋系藏喺烧卖嘅中心 而且入面仲系流心㗎😗 面头嘅黑松露除咗令到烧卖更加好睇之外 仲能够带出猪肉嘅香味排骨陈村粉面头嘅排骨半肥瘦 都腌得好入味 底下有层次分明嘅陈村粉 不过觉得呢个可以再多少少豉油😂 底下嘅陈村粉就比较干身柱侯金钱肚除咗有金钱肚 底下仲有白萝卜🥕 酱汁唔算太多 但绝对已经够味😋 金钱肚都好腍 焗叉烧包呢碟外脆内软 外层酥脆又甜甜地 面包软熟 加上入面有大量嘅叉烧馅 都几抵食🐷蟹肉大良炒鲜奶呢碟系店舖嘅其中一碟招牌菜 入面嘅材料有蟹肉 金华火腿蓉 蘑菇 鲜奶同埋蛋白☺️ 食落口好滑 呢个炒鲜奶嘅主要咸味就系来自金华火腿 蟹肉 鲜奶 蛋白
窝贴虾多士
招牌小笼包
鹌鹑蛋松露烧卖
排骨陈村粉
柱侯金钱肚
焗叉烧包
蟹肉大良炒鲜奶
呢碟系店舖嘅其中一碟招牌菜 入面嘅材料有蟹肉 金华火腿蓉 蘑菇 鲜奶同埋蛋白☺️ 食落口好滑 呢个炒鲜奶嘅主要咸味就系来自金华火腿 蟹肉 鲜奶 蛋白炒到一丝丝 加上仲有啲蘑菇同埋炸米粉喺底 其实质感都唔错😝 店员仲推介我地加少少醋做调味
茗茶
呢度有多款茶叶可以选择 我同友人各自想试一款 店员话即使两人都可以一人开一壶茶🥰 咁样实在太好啦 分别叫咗人参乌龙同埋碧螺春🍵 呢度嘅茶壶设计非常好 即使系坐半户外嘅座位都唔会冻得好快😉
店舖嘅环境都属于新派嘅点心店 呢个环境配上美味嘅点心 真系令到整个用餐体验都更升华😎 半户外座位仲可以带埋宠物一齐嚟㗎