2023-03-13 98 浏览
将军澳开咗好多新餐厅,上星期就同朋友去咗三原食铁板烧٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و Grand Dinner Set 一人前 $1280 ❤️黑松露牛油北寄贝第一道系黑松露牛油北寄贝。北寄贝好大只,师傅加咗松露牛油汁令北寄贝更加香😋 北寄贝爽口弹牙,好鲜甜。🥹🐟银鳕鱼朴叶烧第二道系银鳕鱼朴叶烧。银鳕鱼肉质嫩滑,油脂丰富。师傅另外煎香鱼皮,鱼皮香脆,层次丰富。酱汁用咗带有甜味嘅赤面豉,唔会好咸。😋🦐原只虎虾天使面 第三道系充满西日风味嘅原只虎虾天使面,虾肉爽口弹牙。蕃茄香草天使面加咗洋葱同烟肉一齐炒,好惹味。🥹🥩A5熊本和牛厚烧 A5熊本和牛可以拣薄烧/厚烧 我地就叫咗厚烧。和牛三成熟,内里嫩滑,入口即溶。🥹仲可以点海盐 、黑椒、山葵同炒蒜片。🧡炒饭炒饭干身,粒粒分明,加咗白饭鱼增加口感,好食。😋🍮甜品甜品有我至爱嘅抹茶布甸同自家制朱古力🤤 抹茶布甸够滑,自家制朱古力唔会好甜,出面系脆皮有惊喜。😆

Grand Dinner Set 一人前 $1280

❤️黑松露牛油北寄贝

🐟银鳕鱼朴叶烧

🦐原只虎虾天使面

🥩A5熊本和牛厚烧

🧡炒饭
炒饭干身,粒粒分明,加咗白饭鱼增加口感,好食。😋

🍮甜品