2022-07-21
成日过将军澳都好少发现,原来呢度附近最近开左新商场“海天晋汇”😗里面好多有格调餐厅!因为最近真系好挂住日本🥺💗呢次去左Katachi形呢间日式居酒屋🪄虽说系居酒屋,但系平日里面人流好少,同普通高质餐厅差唔多坐得舒服,装修设计同灯光都好适合慢慢同朋友聊天☺里面更设有桌球台好chill🥰🏮我同朋友叫左几款串烧同食物🥢前菜:牛蒡同蒜头因为呢日无饮酒精类,我同朋友都觉得重味左少少,如果送酒就一流啦🍢牛舌芯 $45🍢鸡颈肉 $38-🍢青椒仔 $26呢间居酒屋叫串烧店员会用一个小炉摆设拿上黎,打卡able之余有格调!牛舌芯的确唔错,好香牛肉味!🙌🍳玉子烧 $38呢个都好味!但系如果食开日本玉子烧就会觉得呢个质感好奇怪,表面系微微干身,类似烧鸡蛋蛋糕😝里面个味难以形容,类似唔甜唔咸 同日本传统整法个款一层层偏水软,同充满蛋香味就唔同啦😌🥣鳗鱼炒饭 $78同朋友share分量都足够,炒饭系偏软个款(够日本ww),鳗鱼好香而且都有好多块~成个饭都会好香唔会太咸🤤🍸Mocktail (Happy Hour $48)呢个苹果Mocktail就真系强烈推介!!苹果味好清甜🍏+🍋香味 质感系沙冰夏天饮一流!上面
🏮我同朋友叫左几款串烧同食物🥢
前菜:牛蒡同蒜头
🍢牛舌芯 $45
🍢鸡颈肉 $38-
🍢青椒仔 $26
🍳玉子烧 $38
🥣鳗鱼炒饭 $78
🍸Mocktail (Happy Hour $48)
呢个苹果Mocktail就真系强烈推介!!苹果味好清甜🍏+🍋香味 质感系沙冰夏天饮一流!上面苹果每块都好甜,而且有苹果蓉真材实料好高质!💗
呢间居酒屋好chill可以同朋友吹水饮下野讲到10点都得,加埋有室外室内座位,里面装修高质至于私隐度高,食物质素都吾错,如果下次经过附近值得同朋友去下!!🥰
环境:🍸🍸🍸🍸🍸
食物:🍳🍳🍳🥢
#hkfoodie #hkfoodies #hkgiveaway #giveawayhk #giveaway进行中 #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #pizza #pizzaday #emmerpizzeriaandcafe #veganpizza #🍕 #将军澳美食 #katachi形 #居酒屋