2021-11-11 730 浏览
新都城好多地方食晚饭都要排队早少少去有位坐唔使等呢间老店好耐冇食过 心血来潮想食泰国嘢好肚饿叫咗好多嘢 呢间标榜食物系泰国厨师亲自主理选用新鲜食材泰国空运到港仲有免收加一 除咗特别日子餐厅都坐得好舒服 装修新净座位阔落 装修同灯光好配合店外有啲精致泰国嘅摆设 一对迎宾女像 一对小象店里面用上水泥墙身 配以精致工艺 包括神像 木雕 铁皮艺术品 相信店主都好用心搜罗各款精品呢♥︎ 菠萝海鲜炒饭 $88好大嘅一碟 材料非常之丰富 大虾大鱿鱼仲有粒粒都切得均匀mini cube嘅新鲜菠萝粒 好有口感 好鲜甜配上青豆粟米红萝卜粒 再加埋旁边好多腰果同埋肉松 大大块蕃茄铺面同埋青瓜伴碟 色彩缤纷 整个配搭好味道♥︎ 海南鸡饭 $68非常滑嘅鸡 煮得刚好熟 有鸡味 配黄油饭 配埋个泰式酱 琴日都例牌送上一个冬瓜汤♥︎椰青 $38 鲜嫩清甜大大只 啲肉好嫩轻易刮出嚟食♥︎烧鸡翼 $22得好香好好味 沙嗲酱 吉得只鸡翼好直♥︎烧圣子皇 $38/只正 好耐冇食过 泰式调味 满足♥︎香浓芝心虾丸 $98呢个好夸张 好似炸虾饼咁 但系巨型版 我谂足足有成两三倍咁大同埋里面有芝心 点泰式酸辣酱 好邪恶但好好味 钟意芝士同
新都城好多地方食晚饭都要排队

正 好耐冇食过 泰式调味 满足

♥︎香浓芝心虾丸 $98
呢个好夸张 好似炸虾饼咁 但系巨型版
我谂足足有成两三倍咁大
同埋里面有芝心 点泰式酸辣酱 好邪恶但好好味 钟意芝士同虾饼嘅绝对唔可以错过
好大嘅一份 我谂四个人都未必食得晒可以打包走

Like 社交平台page 送♥︎ 椰汁大菜糕