2022-04-06
疫情期间真系好少出街,离不开都系去下将军澳海滨行下感受下海边,行下行下又肚饿就求其入左间餐厅食晏昼。红烧牛肋条汤配稻亭乌冬 $88男朋友叫左个乌冬,红烧牛肋条汤比预想中好味,好重牛肉味道而唔会好重味精汤感觉。再加上男朋友最爱食嘅稻亭乌冬,真系一流,汤都饮晒。火灸柚子三文鱼、青柠荷兰汁水波蛋 配窝芙 $118我就叫左打卡精选,柚子汁三文鱼加埋青柠荷兰汁嘅水波蛋食落相当开胃,酸度cover左三文鱼同水波蛋嘅腻感。虽然夹埋窝芙应该系好食,一个几唔错嘅配搭,但系窝芙有啲硬身左少少,感觉似系冻左嘅硬身,所以口感差咁啲,不过都好食嘅。Ice Americano 焙茶和特浓朱古力雪山 好靓嘅一杯野饮,但系要快手影完相就饮啦,因为旁边都流到落底同埋中间会塌左落去。Overall黎讲食物都唔错,但系上菜速度真系有待改善,男朋友个乌冬同埋野饮上左接近15分钟个窝芙都未出到,不过食物质素同打卡质素都唔错。
焙茶和特浓朱古力雪山