2023-09-25
呢间位于将军澳海傍嘅酒吧环境都几大🍻座位间隔阔落,适合三五知己chill下倾下计,亦都有桌球、飞镖机同大电视等🎯可以一路饮一路玩,最紧要系通宵营业,夜晚想饮返杯都冇问题🌙有别于普通嘅酒吧通常净系提供一啲简单小食,呢度其实都系一间主打串烧嘅日式餐厅🇯🇵今次就叫咗$598嘅晚市二人优惠套餐,唔洗自己慢慢谂🙈话晒嚟到酒吧就梗系要饮下酒,呢度都有好多款酒选择🍸价钱合理,套餐本身包两杯Mocktail,我哋就加咗$48 upgrade咗做Cocktail🍹Blue Hawaii大杯到有啲吓亲😂呢款Cocktail系由冧酒、蓝柑酒、椰子同菠萝糖浆调制而成🍍好系饮菠萝汽水咁,好易入口。Old Fashioned另一款经典Cocktail,以威士忌为基底🥃加入苦精、方糖、同橙皮,当然味道就偏苦,不过加入咗糖同苦精嘅关系,降低咗酒精比较刺鼻嘅味道😌鲷鱼味噌汤首先嚟个热汤暖下胃先,呢个味噌汤加入咗鲷鱼肉,味道唔会过咸🐟鸡泡鱼干送酒一流嘅小食,呢间唔会烧到好干,入口甜甜哋🐡牛舌芯串之后就到呢间店主打嘅日式串烧,部分食材由日本直送🍖牛舌芯爽口弹牙,唔怕有筋,味道唔错🐮阿波鸡肉串用上日本鸡髀肉,肉质嫩滑🐔黑豚五
Blue Hawaii
Old Fashioned
鲷鱼味噌汤
鸡泡鱼干
送酒一流嘅小食,呢间唔会烧到好干,入口甜甜哋🐡
牛舌芯串
阿波鸡肉串
用上日本鸡髀肉,肉质嫩滑🐔
黑豚五花腩串
五花腩肥瘦相间,油脂烧到带焦香🐷
日本青椒仔串
第一次见咁细条嘅青椒仔🤓味道同普通青椒差唔多,不过会再腍啲🫑
明太子鸡翼
鸡翼胀卜卜好饱满,入面酿满咗辣辣哋嘅明太子,几惹味🔥
喜之次一夜干
本身店员话喜之次卖晒,点知最尾都系上返喜之次🤣鱼肉厚身,烧得啱啱好,肉质好滑🐟另外有个酸酸哋嘅酱汁点嚟一齐食,不过略嫌落多少少盐去烧会更加好🙈
安格斯肉眼扒
上枱时已经切开咗一件件方便食用😆配上带甜嘅照烧汁,肉质唔怕韧,都食得出牛味🐮
黑松露海胆炒饭
本身以为黑松露味会盖过啲海胆味,点知入口竟然系黑松露俾海胆抢咗风头🤣每啖都食得出阵阵嘅海胆香气,值得一赞嘅系佢嘅海胆味唔腥,系一个唔错嘅海胆炒饭👍🏻
日本卷蛋甜食
最后一人有一件迷你卷蛋做甜品,细细件唔会好饱肚🍰