2022-04-26
爸妈系潮洲人~所以我对潮洲菜一向有情意结~系屋企附近呢间潮洲店我真系劲开心~之前试过堂食觉得好正~疫情关系冇得夜晚堂食,所以就叫左外卖番去慢慢叹~呢度既外卖盒好贴心~会系胶盖上开一个洞,咁就唔驶惊焗住D食物有倒汗水~卤水鹅片卤水鹅片系必叫之选!份量足而且唔会肥漏漏!鹅片唔鞋又易咬,卤得非常入味,仲有D卤水汁捞下饭真系一流!重点系加酸醋食,完全系画龙点晴!蒜香排骨粒超级香既一味菜!食落劲香口,虽然系排骨粒但肉既部分好多,咬落口油香同肉香充满口腔,钟意食香口野同啖啖肉既岩哂!避风塘大蚬好耐冇食避风塘既菜,呢个避风塘大蚬好多炸蒜,辣度好够!惹味到用手食都要损埋手指!蚬就唔系话好大只,但胜在多肉而唔系得一堆壳!又系非常配饭既菜式!配埋汽水一齐就系一个非常饱足既晚餐~两个人3味菜食得超级满足!
卤水鹅片
蒜香排骨粒