2024-09-14 1375 浏览
呢日嚟咗将军澳睇大型户外运动店,喺呢个商场揾啲嘢食,就嚟咗呢间西餐厅🍴烟三文鱼温泉蛋凯撒沙律呢一份沙律劲足料,仲要排得好靓。有六片大大片嘅烟三文鱼,同埋有芝士碎、烟肉碎、香脆面包粒、同埋我最钟意嘅温泉蛋🍳 特别钟意佢嘅沙律,唔会太多沙律酱,感觉比较健康🥗黄金蟹肉忌廉汁通心粉呢一个系邪恶之选,一个人食晒可能会太饱,所以今次同两位友人分享就啱晒😎 忌廉汁通心粉超级挂汁,用匙羹𢳂起见到佢有芝士拉丝,口感好Rich🧀 面头仲有一丝丝嘅蟹肉,我哋将佢捞匀落啲通心粉度,更加鲜味🦀肉眼牛扒呢个牛扒都算几抵食,呢个价钱有咁大块,我哋嗌咗七成熟配黑椒汁😗 一份牛扒会配埋蔬菜同埋薯条,真系够晒丰富呀🍟小食♦️汁烧牛脷呢个牛脷真系整得好出色,咬落口好软腍👅 每一啖都系幸福嘅感觉,侧边仲有个胡麻酱沙律🥗♦️和风蜜糖鸡翼鸡翼系老少咸宜,大人细路都钟意嘅小食。呢一份鸡翼有四只,上面涂满咗类似照烧汁咸咸甜甜嘅酱汁,食落口都几惹味,同样有个胡麻酱沙律喺侧边🐥是日餐汤及餐饮餐汤系南瓜忌廉汤,虽然忌廉汤嘅颜色只系浅橙黄色,但系南瓜嘅味道都好香㗎🎃 餐饮方面,我哋嗌咗港人最爱嘅冻柠檬茶,茶味唔算好涩🍋 另外一杯加咗$4升级做即

烟三文鱼温泉蛋凯撒沙律

汁烧牛脷

♦️和风蜜糖鸡翼
和风蜜糖鸡翼

是日餐汤及餐饮
餐汤系南瓜忌廉汤,虽然忌廉汤嘅颜色只系浅橙黄色,但系南瓜嘅味道都好香㗎🎃 餐饮方面,我哋嗌咗港人最爱嘅冻柠檬茶,茶味唔算好涩🍋 另外一杯加咗$4升级做即磨咖啡,咖啡嘅味道香气扑鼻,奶同埋糖可以额外跟据自己嘅喜好加☕️

芒果拿破仑
跟餐可以加$28就有呢一份美味嘅甜品,真心推介呢个甜品,拿破仑嘅酥皮好酥脆,中间嘅吉士酱唔算好甜,入口即溶,垂直切仲可以一啖食晒五层口感😋 面头仲有三片食落口几甜嘅芒果,如果唔食芒果嘅朋友都仲有士多啤梨口味选择㗎🥭
芒果拿破仑

呢间西餐厅都算系大件夹抵食,特别系肉眼牛扒,真系非常大块😎 餐厅性价比咁高,所以都有唔少街坊帮衬㗎 。
午餐