2021-12-13 206 浏览
以前将军澳俾人话系美食沙漠,但系近年而家嘅餐厅越开越多,选择好丰富,唔再系个沙漠喇! 见天气开始凉凉地,今日同朋友嚟到popcorn商场入边一间食韩烧放题,地点好就脚,餐厅环境阔落,坐得舒服之余,倾计又自在,呢点都加咗唔少分😆呢度嘅肉类选择丰富,鸡牛猪海鲜样样齐,牛肉睇落食落都新鲜😬 Order咗嘅野食齐晒绝对冇漏单,呢点抵赞! 忍唔住encore咗几次呢度嘅牛肋骨😛 肉质几嫩,调味甜甜咸咸,好味呀🤤有得烧下海鲜又几过瘾! 小食方面都几出色,绝对有惊喜呀! 我哋一致最钟意呢度嘅炸饺子😂 上枱时新鲜热辣,好热气但又好好食🤣 柚子味炸鸡都大推~ 炸鸡嘅肉质好嫩滑,炸完都仲系好juicy,加埋清新嘅柚子酱perfect match! 温泉蛋香葱紫菜饭都值得留肚试下😆 同牛角饭可以一战架!我贪得意叫咗水冷面试下,估唔到有几清新好味😛 面底有少少冰粒,面质爽口烟韧,味道酸酸甜甜,都几开胃🤤呢度除咗scan qr code order,都有啲熟食甜品bar,比较惊喜嘅系有Dreyers嘅雪条同埋紫米露💛 酱料嘅选择都好丰富,不过我自己就保守啲试吓普通嘅烧肉酱😝对我嚟讲Bonus系呢度嘅gummy

有得烧下海鲜又几过瘾!

温泉蛋香葱紫菜饭都值得留肚试下😆 同牛角饭可以一战架!

酱料嘅选择都好丰富,不过我自己就保守啲试吓普通嘅烧肉酱😝

对我嚟讲Bonus系呢度嘅gummy candy bar!🤣🤣