2024-08-27
又约朋友食饭me time下,今次去左间主打韩式烧肉,最正嘅系店员帮手烧,甘一定唔会挂住倾计烧㶶哂😂。一坐低店员已经送几款韩式伴菜,莲藕沙律、薯仔沙律、萝卜丝、麻油芽菜同菠菜,仲有唔少得嘅泡菜,样样都好味。寿喜烧和牛三筋肉三筋肉系牛后肩胛肉,每片肉都配上一粒生蛋黄同一粒饭团,三筋肉油花分布均匀,肉质软嫩,香甜多肉汁,用寿喜烧汁和牛包住饭团再沾上蛋汁食,口感丰富又唔会腻。韩国鳗鱼 由专人烧韩国鳗鱼,店员好有耐性地烧,先将鳗鱼皮烤到干身,另一边再烧到金黄色,烧得外脆肉嫩,再沾上鳗鱼汁好味。最上等牛肋骨店员会先将牛肋骨剪开,牛肉浓郁,食落软腍,只需要沾少少盐就够了炸鸡(半份)依家八月有6周年庆典,玩六重赏,我地玩左六秒挑战,奖品系半份炸鸡。虽然系半份,但份量都唔少,我地拣咗甜辣味,炸鸡好 Juicy外脆内软,配上甜甜地微微辣好惹味。雪梨水冷面 面条幼身但弹牙,雪梨汤汁带清甜,加上醋同芥末,冻冻地酸酸地好解腻。青瓜青柠梳打配搭味道好清新柚子柠檬梳打
寿喜烧和牛三筋肉
韩国鳗鱼