2023-06-25
之前见到网媒介绍嘅🍎苹果西多士,苹果粒爆满,好吸睛😳一直都想来,但奈何时间唔o岩,今日终于同朋友来到打卡了😍cafe地址系中环阁麟街48号地舖~但系有少少隐蔽,开头以为系地舖,点知原来落左半层😂餐厅设计透明,一眼睇晒~来到餐厅时系四点钟左右,前面有对情侣排紧队~室内坐满晒人,室外有一两张枱仔系空嘅~抱著唔知室内位要等几耐,食完就走,唔会留得耐嘅心态下,就坐室外了~不过今日天气又热又焗🥵,所以坐出面都唔系好舒服😢同埋枱仔好细张,放两碟野已经觉得好勉强🤦♀️🍩Old Fashioned Donuts ($30)呢个系朋友叫嘅,一开头完全冇头绪点old fashioned法😂直至来到,先发现系冬甩加左糖浆~目测好甜,食第一啖都觉得好甜,但食食下又觉得几好食🙈🍎Salted Caramel Apple French Toast ($65)呢个西多系来呢度嘅目的~但对比网媒影出来嘅爆馅,我地嘅只系普普通通,略为有少少失望😢卖相几靓,西多上面有一小粒🧈牛油同🍯焦糖糖浆~🍎苹果份量正常,冇话特别多,切开食个阵有D位食唔到苹果粒😥但苹果馅,味道感觉似食紧苹果批咁😚西多几软熟,食晒半个都唔会好甜好腻,感
一直都想来,但奈何时间唔o岩,今日终于同朋友来到打卡了😍
cafe地址系中环阁麟街48号地舖~
但系有少少隐蔽,开头以为系地舖,点知原来落左半层😂
餐厅设计透明,一眼睇晒~
来到餐厅时系四点钟左右,前面有对情侣排紧队~
室内坐满晒人,室外有一两张枱仔系空嘅~
不过今日天气又热又焗🥵,所以坐出面都唔系好舒服😢
同埋枱仔好细张,放两碟野已经觉得好勉强🤦♀️
🍩Old Fashioned Donuts ($30)
直至来到,先发现系冬甩加左糖浆~
目测好甜,食第一啖都觉得好甜,
但食食下又觉得几好食🙈
呢个西多系来呢度嘅目的~
卖相几靓,西多上面有一小粒🧈牛油同🍯焦糖糖浆~
🍎苹果份量正常,冇话特别多,切开食个阵有D位食唔到苹果粒😥
但苹果馅,味道感觉似食紧苹果批咁😚
西多几软熟,食晒半个都唔会好甜好腻,感觉唔错~
呢杯野打卡一流,上层粉红,下层啡,几靓😎
粉红色系🍓士多啤梨cream,感觉有D似奶昔,都食得出士多啤梨粒~
但唔知同cheesecake有乜关系😂
下面咖啡底,有少少苦,配埋士多啤梨cream饮,唔错~
🍴食物来讲,大致都唔错~
但来食苹果西多的话,千祈唔好期望苹果会爆馅,如果唔系你会失望😂
💁♀️服务方面,感觉唔到有乜服务可言😅
买完食物,staff会俾个牌仔,放系枱面,佢地就会攞食物俾我地~
但我见张枱细,食完冬甩,递只碟俾staff想佢收走,佢有收走嘅,但感觉有D唔情愿咁😑