2018-08-04 150 浏览
我已经帮衬左百利来好多年,由佢哋喺尖沙咀,直到不停系元朗寻觅唔同嘅落脚点,终于佢哋都揾到舖位长做,作为忠粉嘅我知道之后真系好兴奋!今晚喺麦花臣睇完演唱会之后,突然又好想食炸烧卖、花胶翅、同埋好挂住呀靓啲果汁,所以就忍唔住夜晚10点半都仲特登搭巴士入元朗会一会佢。作为fans,当然每次嚟到一定有必嗌既order list啦!1. 炸烧卖、炸墨鱼丸佢嘅炸烧卖外脆内软,同出面坊间好唔同,食过坊间好多都炸到死实🌚但呢间既出品,再配上佢哋秘制辣酱(由老板娘亲自每日新鲜制造,里面有辣菜谱、炒香嘅虾米同鱼仔),真系好食到不得了,暂时将减肥呢样野忘记左佢先啦2. 花胶浓汤鸡丝翅呢个价钱出面食嘅碗仔翅一定冇咁足料,食得出佢哋系用新鲜鸡去煲个汤花胶份量都多,当然翅系用素翅啦,真系好好味呀!3. 蒜香炸豆腐再来一客热气野,自己本身好钟意食豆类制品,豆腐炸得外脆内软,虽然每次食完都要冒着成口蒜蓉味嘅危险,但都一定要order4. 麻辣青瓜鸡丝冷面食咗咁多热气野,梗系要嗌下其他饱肚野啦,冷面辣得好过瘾,鸡丝同青瓜各有唔同口感,配合得非常之好最后不得不介绍佢嘅果汁,每次都有惊喜。其实今次我同男朋友饮咗三支唔同嘅果

1. 炸烧卖、炸墨鱼丸

炸烧卖  炸墨丸

2. 花胶浓汤鸡丝翅
花胶份量都多,当然翅系用素翅啦,真系好好味呀!
花胶浓汤鸡丝翅

3. 蒜香炸豆腐
蒜香炸豆腐

4. 麻辣青瓜鸡丝冷面
麻辣鸡丝青瓜冷面

最后不得不介绍佢嘅果汁,每次都有惊喜。其实今次我同男朋友饮咗三支唔同嘅果汁,有车厘茄菠萝、石榴雪梨、苹果桃。老板娘应该系攞时令水果自家制作唔同嘅果汁,一啲估你唔到嘅配搭,原来好match之余仲好消暑解渴,希望下次去可以饮到我最爱嘅青瓜柠檬啦
石榴雪梨汁

2018-08-03
$100 (宵夜)
炸烧卖  炸墨丸
花胶浓汤鸡丝翅