2022-08-31
香港唔算多天妇罗专门店,今次专程嚟食呢间日本过江龙~虽然Menu款式唔算多,但嚟得就紧系要食天妇罗同乌冬啦🤩一坐低店员已经准备左有原粒黑豆嘅杯,俾客人倒茶落去,平时都知黑豆茶系几有益,可以去湿解痰,估唔到餐厅都有得饮👍✨江户前天丼 - 满满咁上枱好吸睛,穴子大大块够真材实料,外脆内鲜嫩😋海老我upgrade左做车海老,大条d, 肉质鲜d, 另外个小柱鱿鱼天妇罗饼几惊艳,好滑好易入口😍佢仲有教食到一半就可以笃穿只炸蛋,等蛋汁包住饭粒,增添口感😜✨迷你天丼&稻庭乌冬(冷) - 呢个丼有嘅材料大部分江户前天丼都有,系多左个菇菌同南瓜天妇罗~乌冬舖得好靓,质地有咬口,系我钟意嘅口感!✨柠檬味果冻 - 系夏天限定嘅甜品,酸酸甜甜,又真系几啱夏天食,够晒fresh!