2024-01-20 224 浏览
嚟到这间食店,真系开心到爆炸💥!第一啖啖嘅避风塘鸡翼,外皮脆到喇叭声,啖啖香辣咁渗入啲鸡翼肉里面,肉又嫩弹牙。跟住嚟𠮶个麦sir乳鸽仔,肉质惊人滑润,烟韧有嚼劲,话你知我几㗎掂!再嚟就系「哈哈哈炒饭」,㗎咁多料,虾膏鲜甜,虾米弹牙,虾球更加有弹性,啖啖满足感。嗌杯生姜蜂蜜水暖笠笠,走冷补补,蜂蜜嘅甜味又冇得输。话咁快,已经到甜品时间,个芝士芫茜虾春卷脆口得嚟,芫茜香味唔系喧宾夺主,洗涤一日嘅疲累。个砖头焗咖喱软壳蟹饭更加系好试,软壳蟹嘅鲜味同咖喱完美融合,而个面包砖头又加咗分晒️。甜点嘅美禄牛奶包咁香咁滑,一咬下去美禄同练奶嘅香甜夹击,完美收尾!今次食得好开心,下次仲要再嚟,真系够晒温暖嘅老香港味道👍🏼🍽️。