2023-06-11 19 浏览
记得呢间餐厅细个同屋企人嚟食过,决定今晚带我老公嚟试吓。餐厅装修都无大改变,全部都挂上凡高嘅画作,连细个曾经喺到弹生日歌比我妈咪听部钢琴仲喺到。环境依旧舒服令人放松,感受到餐厅对装修嘅执著,令个角落都充满艺术气息。我哋点咗两份dinner set,一份比目鱼,一份烧牛柳。Appetizer系一份sour onions and tomatoes,味道酸酸开胃一流!餐汤系罗宋汤,不过味道稍嫌过淡。仲有一篮香脆嘅法式面包。比目鱼煎到外表金黄香脆,鱼肉有质感,唔会松散,蘸埋秘很嘅sour cream sauce味道更加有层次。仲有baby asparagus同埋deep fried potatoes🥔 烧牛柳好特别,上菜时会淋上著火嘅白酒,吸睛指数极高啊!有两大串牛柳夹杂住ball pepper🫑 牛柳肉味浓郁仲有微微嘅白酒香味,配埋爽甜嘅甜椒就唔会咁腻👍🏽最后仲有一道甜品,系迷你士多啤梨蛋卷,同样出色,蛋糕湿润可口,可以话将今晚晚餐系画上完美句号👍🏽
记得呢间餐厅细个同屋企人嚟食过,决定今晚带我老公嚟试吓。

我哋点咗两份dinner set,一份比目鱼,一份烧牛柳。