2021-08-28 614 浏览
我系一个五香牛腩河嘅爱好者🥩,(并非清汤腩、柱候牛腩等)自从我最钟意食嘅观塘合兴粉面家上年结业之后🥲,我就不断发掘新宠。我觉得可以记录一下呢一个旅程。今次嚟到荃湾嘅呢一间向腩面栈,系因为有一次我爸爸买咗一碗净牛腩返屋企食,我觉得好Q正🤑,所以今次专程过嚟试吓。上菜之后,第一个感觉就系份量足🤑。牛腩有八块,肥瘦均。汤底入边我觉得腩汁不足,令到整体味道有啲淡😮‍💨。由于我想试真啲佢个腩汁嘅味道,我叫咗个生菜,特别要求多腩汁🤤。结果发现佢个腩汁味道偏酸😯,可能因为呢个原因所以佢唔敢落太多腩汁落去个汤度。我亦都欣赏佢啲辣油够辣🥵👍,自然。而且侍应客气,满足到我啲要求🥰。食完之后,我唔敢话呢间系暂时食过最好食,但系我肯定会再食🤓。牛腩河$33 ,冻饮加$7 ,生菜加$10埋单$50,价钱合理

生菜

牛腩河$33 ,冻饮加$7 ,生菜加$10