相信唔少搬咗出嚟住嘅年青人,都想寻找家的味道。但放工又赶唔切买𩠌煮饭,又惊茶餐厅或外卖唔太健康,所以屯门街坊就推荐呢间住家饭!放工就有老火汤、各式各样小菜,真系好满足呀!节瓜章鱼花生眉豆鸡汤对于我哋嚟讲,一餐饭最重要就系汤!今晚嘅老火汤选择系节瓜章鱼花生眉豆鸡汤,明显落足料,所以味道非常香浓,仲可以食埋汤渣呢!沙嗲金菇肥牛粉丝煲沙嗲味非常香浓,仲带有花生香味,非常有层次,绝对系送饭必叫!金菇同肥牛嘅份量十足,但最惹味嘅当然系粉丝啦!酸菜鱼片家庭式制作嘅酸菜鱼片,味道有别于湘川风味,酸辣味都唔会太浓,但重点系少油,感觉相对健康。至于鱼肉嫩滑,兼且无骨,啖啖肉真系够晒满足。椒丝腐乳炒通菜有鱼有肉,又点可以无菜呢!呢个椒丝腐乳炒通菜够镬气,通菜新鲜爽口,索晒椒丝腐乳香味,确实唔错。

节瓜章鱼花生眉豆鸡汤

沙嗲金菇肥牛粉丝煲