2009-10-07 144 浏览
记忆中,咁大个女好似第一次对住个海食饭,望住个天,紫紫红红好靓呀,正不过卫生就麻麻,因下午在酒家门外见到只大老鼠,好吓人,因为佢都唔惊人既.今餐晚餐,我地系将网到既黄鱼,叫酒家帮我地加工,下午系好姐在家中煎咗一部分黎俾我地食,好味呀,咁新鲜既鱼,紧系好味啦,鲜甜.而酒家帮我地将d鱼拎去清蒸,味道当然系好食啦.另叫了 ....豉椒炒蚬 - 蚬肉唔会炒到唔见晒,只只系番到,但唔够惹味,味道一般啦 鲜茄咕噜肉 - 味道又系一般,但Mandy猛叫我试d蕃茄,佢话好新鲜㖞,仲话今餐d咕噜肉比下午个餐既咕噜肉甜d,好味d.....椒盐猪扒 - 大红同Mandy话,腌得太醎,醎到有小小苦,到我食,第一啖都ok,但食到去喉咙,真系有d苦呀.茄子煲同啫啫鸡煲,好食....送饭最好整体黎讲,可以一试,但系咪真系咁好食,我只觉一般啦.汤同油菜系好姐自己系街市另外买,唔驶酒家帮我地整,唔该晒好姐
另叫了 ....

茄子煲同啫啫鸡煲,好食....送饭最好

整体黎讲,可以一试,但系咪真系咁好食,我只觉一般啦.

望著海景食饭
我们网到的黄鱼,叫酒家加工