如果你唔系熟客,就唔好旨意帮衬呢类住宅区内嘅酒楼会食得顺气。因为要赶住用埋之前食利苑够$2000送嘅$200现金礼券,所以今日谂住来食少少嘢用埋佢。但估唔到呢度叫得利苑都做到咁肉酸,咁令人失望。即片皮鸭半只 ($230)一坐低见到隔离台食紧片皮鸭,所以我地跟风叫片皮鸭 可惜,即烧?是违反商品说明条例吗?居然落单后几分钟就上到菜,仲快过我碟菜芯炒牛肉上菜。除咗笼饼皮系热到有蒸汽出之外,碟片皮鸭系冻嘅,试问佢有可能系即烧吗?我地叫得半只,难道就系隔离台食剩𠮶半只吗?讲返个鸭,半只鸭切咗11块皮出来,基本切成12块是常识吧?味道方面,一啲片皮鸭嘅酥香味都冇,正中间𠮶块仲有好臭嘅膻味(常见于鸭屎忽嘅味道🤮)笼饼皮都好离谱,总共12块饼皮,但佢居然系4块交叠成一层,合共三层,连蒸笼纸都咁悭皮?食开皮鸭嘅人都知,啲饼皮黏埋一齐系几难搣开架啦,即使我去屋村酒楼同小店食嘅片皮鸭,都会系每一层饼皮用蒸笼纸隔住,唔会容许佢哋黏埋一齐。片皮鸭嘅配料都好缩水,佢每束京葱只用一粒辣椒仔箍住,但系得6束边够分?菜芯炒牛肉 ($150)牛肉和菜芯都好干,唔讲以为食紧干炒菜芯牛肉干,连茶餐厅级数都不如。唯一值得可取之

但估唔到呢度叫得利苑都做到咁肉酸,咁令人失望。

即片皮鸭半只 ($230)

一坐低见到隔离台食紧片皮鸭,所以我地跟风叫片皮鸭
(常见于鸭屎忽嘅味道🤮)
边够分?
即烧片皮鸭半只

菜芯炒牛肉 ($150)

牛肉和菜芯都好干,唔讲以为食紧干炒菜芯牛肉干,连茶餐厅级数都不如。唯一值得可取之处系肯定佢系即叫即炒,因为系热嘅,唔似得上述嘅冻片皮鸭。
菜芯炒牛肉

而家利苑真系悭皮,每个牙签套内得1支单头牙签。每个座位本身已经得1支牙签,仲要一撩就断咗。
我叫个遮遮俾过两支我,佢行开咗之后冇咗回事。

包括部长,部份员工嘅态度都好有问题。我眼见佢哋好似好唔愿意做咁。舖设新台时,将每一只碟垂直拍在枱面上,令碟敲在枱上,造成的噪音真系好难顶呢。
2023-08-05
用餐优惠