2022-04-18
🪺复活节长假话咁快就最后一日啦🥲 真系好唔舍得holidayyy, 今日都要对自己好d💛饮开white espresso既我第一次试手冲☕️ 呢间咖啡店对手冲超有执著, 咖啡师会了解客人既口味, 再详细介绍唔同咖啡豆既味道☕️ 咖啡豆都有好多唔同选择同产地咖啡师会每一个step都俾我地闻下同解释下做紧咩, 对于一个手冲新手黎讲好新奇我呢只系有sangria味🍷酸得黎又有d spice平时巴西既咖啡豆都系比较nutty, 但呢只系偏果味重d而且因为唔系用日晒同水洗等既普通方法, 而系用anaerobic fermentation厌氧处理法, 就好似处理红酒咁, 用二氧化碳代替酵母菌, 所以就会有好似sangria咁既葡萄酒既香甜醇口既丰富味道芝士同戚风蛋糕都有好多口味选择🍰 芝士蛋糕系焗过实净果种, which is my fav🧀 加埋柚子味道更加清新老板对所爱既野(香港同咖啡豆)既坚持实在好值得欣赏, 不枉间店系楼梯转落地库既空间, 但落到黎都见到好多人帮衬, 下午四点黎都爆场-柚子芝士蛋糕🧀($60)手冲咖啡☕️($80-$140)
我呢只系有sangria味🍷酸得黎又有d spice
平时巴西既咖啡豆都系比较nutty, 但呢只系偏果味重d
柚子芝士蛋糕🧀($60)
手冲咖啡☕️($80-$140)