🌕🌕🌕🌗🌑🍽正斗鲜虾云吞面 (大) ($60)😋全碗有淡淡嘅碱水味,唔过火😋大地鱼嘅汤底好清甜,有少少葱白段,真系会一羹接一羹咁饮😋云吞系一口偏细嘅size,皮超薄但无烂🙂入面包左爽口嘅虾同少少肉,可惜虾味唔算重😋幼面仍然爽口,煮得岩岩好🍽加料皮蛋及第粥($78)😋内有一粒肉丸,两旧类似生肠,两/三旧猪润,两旧猪肚,仲有旧爽口嘅唔知咩🙈🙂肉丸同云吞𠮶馅一样size,迷你但系肉为主,无特登落粉😋生肠爽脆,甜,完全无腥味🙁猪肚偏薄身,唔系太食到味🙂猪润无渣,但中间有少少筋,算处理得几好😋餐厅对食材应该相当有信心,所有内脏都无腌过,食翻原味😐可惜无调味令佢地差唔多味,第一啖比清甜惊喜左,之后就无咩特别,有啲失色🙁最差可以话系皮蛋‼️煲粥都唔期待溏心皮蛋,但蛋白偏韧而蛋黄无香味,完全食唔到皮蛋应有嘅味道😋粥底惊艳,系绵到唔会见到米,里面有两段西芹😋呢碗食唔到米香,但保存左咁多材料嘅鲜甜🍽蟹子棉花鸡($50)😋蟹子份量合理,增添左口感,鸡都蒸得滑🙁三旧鸡都有骨,而且其中一旧嘅骨位比较刁钻,食落都几麻烦😋四块鱼肚都炆得腍,入味,好食‼️呢个价钱我预期唔使自己吮骨咁辛苦👌🏻茶钱$3,唔算浓嘅普洱茶(?)
🌕🌕🌕🌗🌑
🍽正斗鲜虾云吞面 (大) ($60)
😋全碗有淡淡嘅碱水味,唔过火
😋大地鱼嘅汤底好清甜,有少少葱白段,真系会一羹接一羹咁饮
😋云吞系一口偏细嘅size,皮超薄但无烂
🙂入面包左爽口嘅虾同少少肉,可惜虾味唔算重
😋幼面仍然爽口,煮得岩岩好
正斗鲜虾云吞面

🍽加料皮蛋及第粥($78)
🙂肉丸同云吞𠮶馅一样size,迷你但系肉为主,无特登落粉
😋生肠爽脆,甜,完全无腥味
🙁猪肚偏薄身,唔系太食到味
🙂猪润无渣,但中间有少少筋,算处理得几好
😋餐厅对食材应该相当有信心,所有内脏都无腌过,食翻原味

😋粥底惊艳,系绵到唔会见到米,里面有两段西芹
😋呢碗食唔到米香,但保存左咁多材料嘅鲜甜

加料皮蛋及第粥

🍽蟹子棉花鸡($50)
😋蟹子份量合理,增添左口感,鸡都蒸得滑
🙁三旧鸡都有骨,而且其中一旧嘅骨位比较刁钻,食落都几麻烦
😋四块鱼肚都炆得腍,入味,好食
‼️呢个价钱我预期唔使自己吮骨咁辛苦
蟹子棉花鸡

👌🏻茶钱$3,唔算浓嘅普洱茶(?),够热,不过不失
🙌🏻碗上有少少污渍,不过职员都肯即时换碗
‼️最后埋单比现金,侍应「唔记得」找钱,虽然系一蚊几毫,你找过黎我都未必拎,但自动跳左呢步好似唔系几好

🙌🏻餐厅宜家有做二人同四人Set,二人先$249:
两碗云吞面、叉烧酥、三款炒粉面选一(有干炒牛河)、炸两肠粉(仲有一两款肠粉拣),同送甜品红豆沙或芝麻糊,应该几抵食
正斗鲜虾云吞面