2018-12-09 117 浏览
作为一个小丸子忠粉,一睇到杂志话茶木有小丸子set食已经开心到不得了,而每间分店都有某d独有嘅限定菜式,所以拣嚟拣去就决定去琼华分店,因为有个绿茶心太远系得旺角呢间铺有☺️一去到门口已经见到好多小丸子朋友sss嘅摆设,全间舖未坐低已经令人心情大好🥰 Menu都变埋花轮同学🤓今晚同花轮食dinner😗花轮王子元贝炸虾🍤饭,大啡菇的菇味浓郁,配埋吉列虾,脆口鲜味。仲有茶木嘅招牌牛肚半筋半肉牛肉面,加埋小丸子版本嘅配料,面条吸满浓郁嘅红烧牛肉味汤头,非常惹味!食得健康嘅我仲叫左碟炒菜苗黎refresh下,捞埋d台式肉燥一齐食,连唔like食菜嘅男友都食唔停口。呢排大热嘅台式饮品又点可以错过呢?我地每人一叫左一杯,肤浅嘅我系用个杯图案黎决定饮咩嘅🤣 呢个回合...花轮玫瑰咖啡拿铁系高分d嘅🥳爷爷抹茶欧蕾相对抹茶味🍵可以再加强d,不过我系一个浓茶爱好味,每人口味唔同嫁🤗临尾真系15/16左好耐,因为几种甜品都好吸引,最后就嗌咗小丸子绿茶心太软🤤心太软略嫌绿茶流心唔系流岀黎个只质感,反而微干有点似戚风蛋糕,不过都好味,系比较浓嘅绿茶味,配埋绿茶雪糕🍦,绿茶控又点可以错过呢!

花轮王子元贝炸虾饭

牛肚半筋半肉牛肉面