要维持一段关系真系唔容易。。所以一定要抽时间见下面饮饮食食吹水!见老同学当然要食怀旧菜啦!一于去彩虹邨嘅地标,-金碧酒楼食!我地一行十四人当然要叫多几个招牌菜食下啦!首先出场嘅有。。传统嘅1.锦卤云呑。用嘅系厚身嘅云呑皮,食落好脆口同香口而且而且酱汁用料丰富有猪膶鸡柳等,总之就好传统好传统嘅风你啦!2.酥炸鲜虾丸。。新鲜炸热辣辣食又弹口又好味!3.生炒骨。。肉排骨肉均匀炸粉刚刚好味道酸甜比例好好!唔会太酸亦唔会太甜!叫咁多肉类当然都要叫个蔬菜平衡一下!一于叫个4.蒜蓉西兰花啦!5.姜䓤鱼鳔。都好唔系周围有得食嘅小炒,6.蜜汁烧鳝球。。呢味真心推介。好味!好味!好味!用嘅系好厚肉嘅花锦鳝,肉质爽滑,蜜汁烧到外脆内爽!好7.红烧斑尾。。好大条。又滑!8.八宝鸭。。好香。又足料!9.红烧元蹄。。真心觉得几肥。。未必个个受到,但味道系唔错嘅!10.不得不推介呢锅。杏汁猪肺汤。杏汁味香,猪肺又腍又滑!好好饮!11.椒盐鲜鱿。。香口!炸得刚好冇过火、12.最后上嘅传统菜系。顺德鲩鱼肠蒸蛋埋单合共约四千几。我地十四个人平均每人都系三百零就食到咁多传统菜式,系值得嘅。都希望能够一直流传落去。。虽然环境
唔系周围有得食嘅小炒,
6.蜜汁烧鳝球。。呢味真心推介。好味!好味!好味!
用嘅系好厚肉嘅花锦鳝,肉质爽滑,蜜汁烧到外脆内爽!好

7.红烧斑尾。。好大条。又滑!

8.八宝鸭。。好香。又足料!

11.椒盐鲜鱿。。香口!炸得刚好冇过火、

12.最后上嘅传统菜系。顺德鲩鱼肠蒸蛋

。都希望能够一直流传落去。。虽然环境比较怀旧但好有人情味架!我
2017-12-19
  • 蜜汁烧鳝球