2008-06-16
好多朋友都系去和幸食烤肉,今次我同朋友去和幸食小料理(即系唔系烤肉啰~)!两个人其实都唔系肚饿,所以都系叫左两个套餐,大家一齐食,咁可以一齐试到两个餐d野食麻。一个系6件寿司+鱼生饭+汤+沙律+甜品;另外一款系荞麦冷面+4件寿司+甜品。d寿司好甜好新鲜,尤其是系我呢排既牡丹虾,真系好味,食极都唔厌!个冷面弹牙同埋够冻,呢样好重要,如果唔冻既话就唔可以合格成为冷面;太冻就冻亲自己,一样都唔合格即!鱼生饭都得到朋友既喜爱而我依法系顺既忠极粉丝,真系无咩野可以令我变心。甜品系豆腐雪糕,我唔食冻野既都食左半杯,好野黎架!呢间既布置同格局都好细心,连台面既垫纸都系用日本和纸,而且佢都用好多半透既屏风,去隔开每张台,令到每台都有自己既空间!嫌唔够空间?佢仲有d系4个人既房仔都好唔错架!