餐厅: 鹿悅日本餐廳
资讯:

2008-09-08 58 浏览
㖊日同细佬妹想食DINNER BUFFET, 所以周围打电话BOOK枱. 最后订到呢度既DINNER BUFFET, 都几安慰, 因为系临时临急先周围BOOK BUFFET, 重要系星期日. 之前都有嚟过鹿悦, 不过系食LUNCH BUFFET, DINNER 就第一次. 之前既LUNCH BUFFET 真系几唔错. 㖊晚八点去到, 一入门口, 甜品就喺右边, WAITER 带我哋坐低. 其余既食物就喺SUSHI BAR 既前面同右面侧边. 老实讲, 𠮶度加埋大慨十一, 二样头盘食物加盐烧长脚蟹同两款SUKIYAKI (美国和牛同日本猪肉), 即点即煮. 跟著, 可以点既有如下: 刺身寿司(三文鱼, 吞拿鱼, HAMACHI, 甜虾, 三文鱼子, 飞鱼子), 软壳蟹卷/手卷, 加州卷, 杂锦天妇罗, 美国和牛铁板烧, 冷/热 乌冬/乔麦面. 全部食物都系任点任叫. 𠮶十几款头盘都麻麻地, 所以唔想多讲....刺身三文鱼: 麻麻, 唔系好新鲜同唔太肥然有筋, 不过都算入口即溶吞拿鱼: OK, 搭左两片TORO, 虽HAMACHI: OK甜虾: GOOD, 几甜同弹口软壳蟹手卷: O

刺身
三文鱼: 麻麻, 唔系好新鲜同唔太肥
HAMACHI: OK
甜虾: GOOD, 几甜同弹口

软壳蟹手卷: OK, 不过 好似咸左小小

杂锦天妇罗: OK, 有虾, 南瓜, 番薯

美国和牛/日本猪肉SUKIYAKI: 唔错, 味道唔太甜, 不过师傅一煮起, 就要即刻食, 如果唔系D牛肉好快孰过头, D猪肉就滚耐D都无所谓, 因为比较肥.

冷乌冬//乔麦面: 整好左攞出来, 唔够冻, 同埋唔够爽.

甜品我剩系食左白芝麻雪糕, 都系黑芝麻雪糕好食D.

总括嚟讲系失望, 食物水准普通, 但价钱几贵, 反而LUNCH BUFFET仲多D选择, 同埋有得拣MAINCOURSE. 下次应该唔会再试....