2021-12-20
行经好多次,以为呢间inn只系叹花茶之类所以冇去,今日听到狗吠声及见到镁光灯不停闪,原来隔离chill inn有汪星人party,咁就索性去呢间地球人inn坐坐。播住爵士乐,装修系几优雅,白色主调,比较啱啲拎个手袋仔就出街嘅靓女嚟chill,因为啲圆枱系细到咖啡室𠮶款,放兜餐具、一碟主菜、一杯饮品没多余空间,亦冇位放背囊,凳背系圆形亦挂唔到背囊,颇尴尬。先嚟两碗跟餐粟米🌽汤,打得好碎,有啲似食粟米粥但有奶香,好幼滑👍🏻。烤焗西西里鸡扒配菠菜忌廉意大利饭整得juicy,系块鸡扒冇切件又冇俾刀我有啲大意。加拿大慢煮猪肉眼配金巴车厘子酱,块扒足有36号脚咁长,意外地巨形!连续切咗五六块感到吃力,初时唔知系把刀钝定块扒硬,但食落口块扒又软硬适中,边缘稍有筋位好嚼口,个车厘子酱系几夹块扒,系少得滞,还好有一抹黄芥辣填补,不足处系个配菜红萝卜青豆有啲过熟发黄。食埋个蓝莓斑戟,儿童竖拇指话必须5星。蓝莓🫐极新鲜,个cream亦讨好,不油不腻,配埋杏仁片、蓝莓🫐、酱、班戟一口吃滋味无穷。自助落单唔驶嘥自己数据,可连接九展emax wifi ,速度够播片。
跟餐粟米汤
烤焗西西里鸡扒配菠菜忌廉意大利饭