2019-11-30
放工同朋友系太子游走,为左寻觅好野食。经过巷仔,见到有人坐系到等位既Σ(゚д゚lll)好奇之下就行左过去睇睇。原来呢度开左间叫”隐町”既居酒屋,真系几隐蔽吓!里面座位不多,但都座无虚席。麻雀虽小,以酒瓶及不少装饰,添加了不少日式居酒屋既气氛,感觉舒服,可以同朋友畅谈一番。小店主要以串烧为主,亦有少量扬物及前菜等选择。黎到居酒屋紧系要叫翻杯酒先有气氛。小编拣左杯 白兰地梅酒(hkd$68) 饮落甜甜地,几易入喉。而前菜就叫左 精选沙律(hkd$58) 佢每日都吾同架!扬物,炸芝麻鸡翼(hkd$48) ; 串烧,烧鸡肝(hkd$28) 出面好似好少见到,味道浓郁,酱汁听闻系自家制添。烧白鳝(hkd$58) 小编至爱,肉汁饱满,一级棒。烧汁鸡肉蒽串(hkd$38) 系呢度招牌,味道仅次于白鳝,都系出色既肉汁感。烧鸡皮(hkd$28) 系用黎送酒既(=゚ω゚)ノ!免治鸡肉棒配日本初生蛋(hkd$38) 几特别既配搭,不过又意外地好食bor!青葡萄豚肉卷(hkd$28) 一咬,啲葡萄汁咇晒出黎呀!好Juice呀♪(´ε` )
小店主要以串烧为主,亦有少量扬物及前菜等选择。