一个月都帮衬两三次这间小店,通常都买外卖,今晚就同妈妈一起来过堂食。🥠炸三宝(云吞、咖喱角、春卷)$28估唔到每样都有两件👍🏻基本上全部都好脆,自己就特别钟意个春卷,因为好香胡椒味😋🐓跟餐配口水鸡$18估唔到细细碟都有6-7嚿肥美鸡件👍🏻🍜成日觉得这里的招牌米线套餐好抵食,因为超多配料:芽菜、韭菜、酸菜、杂菌、海茸、腐皮、螺旋藻,还可自选一个$8配菜。妈妈叫了招牌A 肉碎、肥牛($58),选了鲮鱼球,另加$10加多韭菜云吞。我吃一粒鲮鱼球,好香葱味,实净大粒。另外加了$9配柠檬柚子茶。🍜我叫了一个酸辣米线配鱼蛋、鸡丝、卤水鸡翼($60),配料有肉碎、酸菜、芽菜、韭菜。佢嘅肉碎一向都几多,鱼蛋鸡丝,我每次都会点,鱼蛋弹牙,鸡丝唔嚡,份量都几多,卤水鸡翼都有两只好嫩滑入味👍🏻。加了$8配冻柠茶。呢度嘅米线强调系逐碗煮,所以米线弹牙唔会过腍,亦系我好喜欢食佢米线嘅原因。不过有时系会等耐啲,所以小贴士系:如果叫外卖,可以早啲打电话去落单,预啱时间去拎就悭返好多时间😊

🥠炸三宝(云吞、咖喱角、春卷)$28

🐓跟餐配口水鸡$18